top of page

8 λόγοι για να κάνεις ιστοσελίδα για το γάμο σου!

Ψάχνοντας για να οργανώστε τον γάμο σας, σίγουρα θα έχετε ακούσει και δει τα πάντα. Ένα από αυτά είναι η τελευταία τάση των γάμων, το website γάμου.


Στο εξωτερικό, το προτιμούν το 73% των ζευγαριών.

Αυτές τις ημέρες, τα έξυπνα ζευγάρια στρέφονται σε διαδικτυακά εργαλεία για να τους βοηθήσουν στον προγραμματισμό και την οργάνωση του γάμου τους. Είναι τόσα πολλά που πρέπει να ληφθούν υπόψιν για να οργανώσει ένα ζευγάρι τη μεγάλη μέρα, δεν αξίζουν όμως όλα το να αφιερώνει κάποιος χρόνο και προσπάθεια, όπως για παράδειγμα το rsvp. Εάν δηλαδή θα έρθουν οι καλεσμένοι στο γάμο ή όχι.


Είναι κάποια πράγματα τα οποία μπορούν να γίνουν αυτόματα, γιατί λοιπόν να μην αφήσεις την τεχνολογία να αναλάβει όλα αυτά και να μπορέσεις εσύ να αφιερώσεις την ενέργειά σου σε αυτά που πραγματικά απαιτούν την προσοχή και την παρουσία σου.


Κάνε ένα site για τον γάμο σου στο www.i-do.gr

Τα σάιτ γάμου έχουν αποδειχθεί ένας τρομερός σύμμαχος για τα μελλόνυμφα ζευγάρια και έχουν γίνει απαραίτητο εργαλείο για πολλές νύφες και γαμπρούς.


Τι είναι ιστοσελίδα γάμου


Εάν δεν έχεις ακούσει ποτέ για την τελευταία τάση στον χώρο των γάμων που λέγεται website, συνέχισε να διαβάζεις. Είναι κάτι που χρειάζεσαι, και θα σου δώσουμε 8 λόγους για να το κάνεις.


Μια ιστοσελίδα γάμου είναι ένα ψηφιακό εργαλείο, ένα ολόδικο σου σαιτ, που περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το γάμο σου, πράγματα που θα πρέπει να ξέρουν οι καλεσμένοι και επικοινωνεί εύκολα πράγματα τα οποία συνήθως προκαλούν πονοκέφαλο σε όλα τα μελόνυμφα ζευγάρια.


Τα wedding websites συνήθως είναι ένα έτοιμο πρότυπο, το οποίο μπορείς να προσαρμόσεις σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Οι καλεσμένοι λαμβάνουν ένα link και μπαίνοντας σε αυτό βλέπουν όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται είτε από τον υπολογιστή, είτε από το κινητό είτε από το tablet τους.





Γιατί όμως χρειάζεσαι ένα site γάμου


1. Οργάνωση


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο σχεδιασμός και η οργάνωση του γάμου είναι μία πολύ σκληρή δουλειά που απαιτεί αρκετό από τον χρόνο σου, την ενέργειά και την προσοχή σου. Από τον προϋπολογισμό του γάμου μέχρι τη λίστα καλεσμένων, τις απαντήσεις στο προσκλητήριο, την οργάνωση των τραπεζιών του φαγητού, το πλάνο για τη μεγάλη ημέρα, μαλλιά, νύχια, μακιγιάζ μεταφορά και άλλα τόσα, μπορούν να κάνουν και τον πιο οργανωμένο να πανικοβληθεί.


Πώς βοηθάει μία ιστοσελίδα γάμου; Αρχικά μπορεί να περιλαμβάνει ηλεκτρονικό προσκλητήριο και σε γλιτώνει από το να πρέπει να γράφεις ονόματα οικογενειών σε φακέλους και να τους στέλνεις έναν έναν, προσπαθώντας να σκεφτείς εάν έστειλες σε όλους, ποιος το έλαβε, ποιος απάντησε, αν θα έρθει, πόσα άτομα θα είναι, τι θέλουν να φάνε, να πιούνε κλπ.


Η ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα στους καλεσμένους να απαντήσουν εάν θα παρευρεθούν και πόσα άτομα θα είναι και συγκεντρώνει όλες τις απαντήσεις έτσι ώστε να μπορείς να τις δεις με την ησυχία σου και όταν εσύ θέλεις. Επίσης, σου κάνει το άθροισμα και σου δίνει κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά για τις απαντήσεις.


2. Δίνει πληροφορίες


Όποιος έχει φτιάξει προσκλητήρια γάμου, ξέρει ότι προσπαθεί να στριμώξει όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται σε ένα μικρό κομμάτι χαρτί. Εδώ έρχεται η ιστοσελίδα γάμου πού μπορεί να περιλαμβάνει όσες πληροφορίες θέλει το ζευγάρι.


Από την τοποθεσία με ηλεκτρονικούς χάρτες και δυνατότητα πλοήγησης, μέχρι συμβουλές για το που μπορούν να μείνουν οι καλεσμένοι που έρχονται από μακριά, πού να φάνε, πώς να μετακινηθούν και να τους προτείνετε ακόμη και τους αγαπημένους σας κομμωτές και μακιγιέζ για να χρησιμοποιήσουν την μεγάλη ημέρα.


3. Γλιτώνει χρόνο


Σου έχει συμβεί και σε εσένα. Να σε καλέσουν σε κάποιο γάμο και να μην θυμάσαι που έχεις βάλει το προσκλητήριο, ποια ημέρα και ώρα ακριβώς είναι, που είναι το κέντρο, πώς μπορεί να έρθει κάποιος και ούτω καθεξής. Ή στην αρχή να είπες ότι θα πας στον γάμο αλλά μετά κάτι σου έτυχε και τελικά δεν μπορείς να πας και πρέπει να ειδοποιήσεις το ζευγάρι.


Σκέψου ότι το ζευγάρι έχει να διαχειριστεί από 30 έως 1.000 καλεσμένους. Ακόμη και αν ελάχιστοι από αυτούς αλλάξουν τη γνώμη τους για το αν θα έρθουν ή όχι, αν θέλουν να φέρουν επιπλέον άτομο κλπ. Το ζευγάρι έχει να διαχειριστεί όλες αυτές τις επικοινωνίες, συν όλους όσους αυτούς θα επικοινωνήσουν με το ζευγάρι για να κάνουν κάποια ερώτηση, όπως για παράδειγμα εάν θα υπάρχει κάποια μεταφορά ή αν θα βρεθούν σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο πριν το γάμο.


Τώρα σκέψου, το ζευγάρι καθώς δέχεται αυτές τις ερωτήσεις, παράλληλα να δουλεύει, να φροντίζει κάποιο μωρό, να μιλάει με εκκλησία, κέντρο, φωτογράφο, ανθοπωλείο, να δοκιμάζει νυφικά και κοστούμια, να σχεδιάζει bachelor party, να βγάζει πλάνο για τα τραπέζια στο κέντρο, να δοκιμάζει φαγητά, κρασιά, να κλείνει ραντεβού με κομμώτριες, μακιγιάζ και άλλα πολλά. Και καταλαβαίνεις τώρα γιατί δεν θα ήθελε κανείς να απαντήσει στο αν ξέρεις κάποιο καλό μέρος στην περιοχή που θα γίνει ο γάμος, για να φάει ο θείος από το χωριό με την οικογένειά του που θα έρθουν μια ημέρα νωρίτερα. Όλη αυτή η επικοινωνία μπορεί να γίνει αυτόματα μέσω του σαιτ.


4. Για να επικοινωνήσετε εύκολα αλλαγές τελευταίας στιγμής


Δεν χρειάζεται καν να σας πω να φανταστείτε ότι γίνεται κάποιο απρόοπτο. Πλέον δεν είναι φαντασία αλλά πραγματικότητα. Οι περισσότεροι από εμάς ήμασταν καλεσμένοι σε κάποιον γάμο που αναβλήθηκε το 2020 λόγω κορονοϊού.


Ας σκεφτούμε έναν λιγότερο απίθανο λόγο για να αλλάξουν κάποια πράγματα σε ένα γάμο. Ας υποθέσουμε ότι η πρόγνωση του καιρού καθώς πλησιάζει η ημέρα του γάμου, προβλέπει ασταμάτητα βροχή. Αυτό μπορεί να σημαίνει από το να θέλετε να κάνετε το γάμο/γλέντι σε διαφορετική τοποθεσία, να πρέπει να δώσετε τους καλεσμένους ειδικές οδηγίες πρόσβασης και στάθμευσης, να πρέπει να στείλετε αμέτρητα μηνύματα και να κάνετε αμέτρητα τηλεφωνήματα για να ενημερώσετε τους πάντες εγκαίρως. Εάν έχετε website στο i-do.gr, μπορείτε να στείλετε στους καλεσμένους σας ένα newsletter ενημερώνοντας τους για όλες τις αλλαγές.


Κάνε ένα site για τον γάμο σου στο www.i-do.gr

5. Πάντα προσβάσιμο


Οι καλεσμένοι σας μπορούν να μπουν ανά πάσα στιγμή και να δουν πληροφορίες και να απαντήσουν στην πρόσκληση του γάμου. Έτσι δεν υπάρχει καμία ακατάλληλη στιγμή ούτε για εκείνους ούτε για εσάς.


Μία ιστοσελίδα γάμου σας προσφέρει τη σιγουριά ότι όλα σας τα στοιχεία είναι ασφαλή εύκολα προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή από όλους.


6. Γλιτώνει χρήματα


Ok, οι γάμοι είναι ακριβοί. Ως μελλόνυμφο ζευγάρι θα καταλάβετε γρήγορα ότι κάθε μικρή λεπτομέρεια που προσθέτετε μπορεί να σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού. Ένα από τα μεγαλύτερα έξοδα του γάμου είναι τα προσκλητήρια, ειδικά εάν σκοπεύετε να προσκαλέσετε πολύ κόσμο, καθώς το κόστος συνήθως είναι ανά τεμάχιο.


Ένα site γάμου είναι μία τέλεια λύση για να ελαχιστοποιήσετε κάποια από αυτά τα έξοδα. Πέρα από αυτό, κοστίζει και ο χρόνος σας. Σίγουρα θα έχετε ακούσει την έκφραση "νύφη σε πρόθυρα νευρικής κρίσης". Κάνοντας ένα website γάμου, μπορείς να αποβάλλεις κάποιο από το άγχος της οργάνωσης, της προετοιμασίας και της επικοινωνίας, πράγμα το οποίο μπορεί να μην γλιτώσει άμεσα χρήματα, αλλά αν σκεφτείς ότι ο χρόνος είναι χρήμα, κι αν σκεφτείς ότι μπορείς να πληρώσεις για να έχεις την ψυχική σου ηρεμία, τότε ναι μία ιστοσελίδα γάμου αξίζει το κόστος.


7. Οικολογικό


Κάνοντας μία ιστοσελίδα γάμου, γλιτώνετε το τύπωμα χάρτινων προσκλητηρίων και φακέλων. Επίσης, όλο αυτό το χαρτί το οποίο Πιθανότατα θα πεταχτεί κατά τη διάρκεια δημιουργίας των προσκλητηρίων και των φακέλων,από το χαρτί που περισσεύει, οι περισσότεροι καλεσμένοι θα το πετάξουν μετά το γάμο και θα καταλήξει στον κάδο απορριμμάτων. Τέλος, γλιτώνεις όλο το διοξείδιο του άνθρακα που σώζεται από τα οχήματα για την αποστολή των προσκλητηρίων.


8. Μία ανάμνηση που θα διαρκέσει για πάντα


Αφού η μεγάλη ημέρα τελειώσει, η ανθοδέσμη έχει μαραθεί, και όλο το ρύζι έχει σκουπιστεί από το πάτωμα, το site του γάμου σας θα είναι εκεί για πάντα. Είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο δημιουργούμε άλμπουμ με τις φωτογραφίες του γάμου. Γιατί λοιπόν να έχουμε αναμνηστικά μόνο από την μεγάλη μέρα και όχι και από την προετοιμασία του γάμου; Επίσης υπάρχουν πράγματα που θέλετε να μοιραστείτε με τους καλεσμένους σας και μετά το γάμο, όπως για παράδειγμα οι επαγγελματικές φωτογραφίες, ένα ευχαριστήριο μήνυμα, φωτογραφίες από τον μήνα του μέλιτος, απαντήσεις του κουίζ, ψηφοφορία προσκεκλημένων, ευχολόγιο για όσους δεν πρόλαβαν να ευχηθούν την ημέρα του γάμου και άλλα πολλά.


Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε; Δείτε τα υπέροχα πρότυπα ιστοσελίδων γάμου και φαντάσου πώς θα ήτανε με τις δικές σου πληροφορίες. Κάνε ένα site για τον γάμο σου στο www.i-do.gr .


bottom of page