top of page

5 Αποδεδειγμένοι τρόποι για να απαντήσουν οι καλεσμένοι έγκαιρα στο RSVP

Όταν πρέπει να κυνηγήσεις τους καλεσμένους να απαντήσουν στην πρόσκληση εντός της προθεσμίας που έχεις ζητήσει, είναι πολύ εκνευριστικό και αγχωτικό.


Σε πιέζει το κέντρο, θέλεις να ξέρεις πόσες μπομπονιέρες να παραγγείλεις, να κρατήσεις θέσεις πάρκινγκ και άλλα πολλά!


Σου προτείνουμε να ζητήσεις από τους καλεσμένους να απαντήσουν μέχρι και 2 εβδομάδες πριν από την πραγματική προθεσμία, για να έχεις περιθώριο να ξανάζητήσεις να απαντήσουν και οι τελευταίοι χωρίς να αγχωθείς.


Παρακάτω, θα σου δώσουμε μερικούς δοκιμασμένους τρόπους για να μην χρειαστεί να έρθεις σε αυτή τη θέση.


Κάντο ψηφιακά


Σύμφωνα με παλιότερες παραδόσεις, οι προσκλήσεις αποστέλλονταν με ταχυδρομείο, αλλά πλέον αυτό θεωρείται ξεπερασμένο και το ηλεκτρονικό προσκλητήριο έχει αναλάβει την σκυτάλη για πολλούς λόγους (μοντέρνο, εύκολο, οικολογικό).

Γυναίκα που λαμβάνει πολλά μηνύματα

Ο βασικότερος όμως λόγος, είναι ότι διευκολύνει τη συγκέντρωση των απαντήσεων και τον πονοκέφαλο της χειρόγραφης λίστας και των εκατοντάδων μηνυμάτων/τηλεφωνημάτων για τις απαντήσεις. Οι καλεσμένοι απαντάνε με το πάτημα ενός κουμπιού και εσύ έχεις όλες τις απαντήσεις συγκεντρωμένες και ψηφιακές.


Θυμήσου ότι οι άνθρωποι είναι πολυάσχολοι, και με ένα ηλεκτρονικό προσκλητήριο, διευκολύνεις και εκείνους εκτός από εσένα, και θα δεις πολύ μεγαλύτερη αναλογία απαντήσεων από ότι εάν έπρεπε να απαντήσουν από μια τυπωμένη πρόσκληση.



Μην ρωτάς πράγματα που δεν χρειάζεσαι


Ένας ακόμη τρόπος για να έχεις μεγάλη συμμετοχή στις απαντήσεις χωρίς να χρειαστεί να τους υπενθυμίσεις, είναι το να κανείς την απάντηση εύκολη. Όνομα, επίθετο, επικοινωνία (τηλ/email), εάν θα έρθουν και ποσά άτομα θα είναι, είναι τα πιο βασικά πράγματα που θα ήθελες να ρωτήσεις τους καλεσμένους.



Βάλε λίγο χαρακτήρα


Κάνε την διαδικασία της απάντησης κάπως πιο παιχνιδιάρικη και βάλε λίγο χιούμορ ή μέρος της προσωπικότητας σου στις ερωτήσεις.


Αντί για «θα παρευρεθείτε?» Ναι/Όχι, μπορείς να βάλεις "Εννοείται! ή θα τα πούμε στην πίστα".


Βάλε στη φόρμα του RSVP ένα πεδίο για να σου κάνουν πρόταση για τραγούδια ή να σας δώσουν την καλύτερη τους γαμήλια συμβουλή.


Γράψε ένα μήνυμα για το ποσό σημαντικό είναι να σας απαντήσουν πριν την προθεσμία.


Φυσικά εξαρτάται από το ύφος και την προσωπικότητα σας, αλλά θα μπορούσατε να γράψετε κάτι του τύπου: "Εάν δεν απαντήσετε μέχρι τις 14 Μαΐου, να έρθετε με τάπερ και την δίκη σας καρέκλα!"


Εάν κανεις τους καλεσμένους να ενθουσιαστούν ή να γελάσουν, έχεις περισσότερες πιθανότητες να απαντήσουν.


Σωστό timing


Εάν βάλεις την προθεσμία πολύ αργά, ίσως οι καλεσμένοι ξεχάσουν μέχρι πότε πρέπει να απαντήσουν ή να θεωρήσουν ότι έχουν χρόνο και να ξεχαστούν. Εάν βάλεις την προθεσμία πολύ νωρίς ίσως να δώσουν μια απάντηση η οποία στο επόμενο διάστημα να αλλάξει, όποτε θα έχεις περισσότερες αλλαγές/ακυρώσεις. Το σωστό timing είναι συνήθως 1-1.5 μήνα πριν το γεγονός (δεδομένου ότι έχεις στείλει πιο πριν "Save the Date", οπότε είναι ενήμεροι για την ημερομηνία από πολύ νωρίτερα).


Αυτόματες υπενθυμίσεις



Μπορείς να προγραμματίσεις sms ή emails για μια ευγενική υπενθύμιση ότι πλησιάζει η προθεσμία και εάν δεν έχουν απαντήσει ακόμη, ότι τους παρακαλείς να το κάνουν. Το i-do.gr σου δίνει τη δυνατότητα να στείλεις μαζικά SMS ή emails.


Εκμεταλλεύσου την τεχνολογία και βγάλε από την προετοιμασία του γάμου ένα ακόμη άγχος!








bottom of page