top of page

Τι μπορώ να κάνω με το i-do.gr

Το i-do.gr είναι η λύση για την επικοινωνία και την οργάνωση των απαντήσεων στην πρόσκληση του γάμου σου ή της βάφτισης, αλλά και ένας πρωτότυπος, οικολογικός και διαδραστικός τρόπος για να επικοινωνήσεις το γεγονός στους καλεσμένους.


Το i-do.gr είναι ένα υψηλής αισθητικής, εύχρηστο ηλεκτρονικό προσκλητήριο που παρέχει πολλά εργαλεία στο ζευγάρι.

Μπορείς να έχεις ένα link για ένα δικό σου website (σαν αυτό), το οποίο θα έχει πληροφορίες για εσάς, τον γάμο ή την βάφτιση, στοιχεία επικοινωνία, φόρμα για να απαντήσουν oι καλεσμένοι αν θα παρευρεθούν ή όχι.


Επίσης, οδηγίες για την εκκλησία και το κέντρο δεξιώσεων, πληροφορίες για όσους έρχονται από μακριά, να κάνεις μία αναφορά στους κουμπάρους ή στους επαγγελματίες που θέλεις να ευχαριστήσεις (φωτογράφους, μακιγιέζ, wedding planners κλπ).


Μπορεις να έχεις κάποιο Instagram hashtag όπου θα προβάλλονται φωτογραφίες που ανεβαίνουν στο instagram με αυτό το hashtag, ένα κουμπί για να ανεβάζουν φωτογραφίες oι καλεσμένοι πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το μυστήριο.


Επίσης, να έχεις κάποια διαδραστικά στοιχεία όπως ένα quiz για το πόσο καλά σας ξέρουν οι καλεσμένοι (δες ιδέες εδώ), μία ψηφοφορία για μετά τον γάμο/βάφτιση (δες εδώ), να μπορούν οι καλεσμένοι να προτείνουν πράγματα σε εσάς να σας δίνουν συμβουλές, να σας αφήνουν ευχές και άλλα.


Επιλογή και ετοιμασία προσκλητηρίου


Πως ξεκινάω;

Αρχικά μπορείς να δεις τα πρότυπα websites και και να διαλέξεις αυτό που θα ήθελες να έχεις για το δικό σου γάμο/βάφτιση. Μετά διαλέγεις ένα από τα πλάνα τιμών. Το κάθε πλάνο τιμής περιλαμβάνει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Το πιο απλό πλάνο λιγότερες και τα πιο περιεκτικά πλάνα περισσότερες υπηρεσίες. Μπορείς να προσθέσεις κάποια χαρακτηριστικά στα πιο απλά πλάνα, αλλά υπάρχουν περιορισμοί. Δες στο κάτω μέρος της σελίδας για περισσότερες λεπτομέρειες.


Αφού διαλέξεις ποιο πρότυπο και ποιο πλάνο θέλεις, το προσθέτεις στο καλάθι και κάνεις τσεκ άουτ όπως θα έκανες κανονικά σε κάποιο web site ηλεκτρονικών αγορών. Αφού κάνεις το τσεκ άουτ και πληρώσεις, λαμβάνεις ένα e-mail το οποίο σου δίνει αναλυτικές οδηγίες για το πώς να προχωρήσεις και ποια είναι τα επόμενα βήματα.


Η συμπλήρωση των πληροφοριών του site γίνεται μέσα από μία φόρμα. Τα βήματα είναι πολύ εύκολα και σου δίνουμε από πριν όλες τις απαντήσεις που πρέπει να προετοιμάσεις. Η φόρμα αυτή, σε οδηγεί βήμα-βήμα και σου εξηγεί πώς μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία για το site σου, πως να ανεβάσεις φωτογραφίες κλπ.


Αφού συμπληρώσεις τη φόρμα, η ομάδα μας ξεκινάει να δημιουργεί το site σου και μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες θα παραλάβεις κάποια links. Το ένα θα είναι το προσκλητήριο, το άλλο θα είναι το προσκλητήριο σε ξένη γλώσσα ή εάν έχεις δυο εκδοχές του προσκλητηρίου πχ. μια εκδοχή μόνο με την εκκλησία (σε περίπτωση που δεν θα ηθελες να είναι όλοι καλεσμένοι στη δεξίωση). Επίσης, ένα link με έναν πίνακα dashboard στο οποίο θα βλέπει τις απαντήσεις και τα στατιστικά του site (π.χ. RSVP, Quiz κλπ).


Μας επιβεβαιώνεις εάν είσαι ΟΚ με το αποτέλεσμα ή εάν θέλεις να κάνεις αλλαγές, και όταν επιβεβαιώσεις, είναι έτοιμο να το στείλεις.


Αποστολή προσκλητηρίου

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να στείλεις το ηλεκτρονικό σου προσκλητήριο (δες εδώ). Είναι σαν ένα link από website. Μπορείς να το στείλεις με μαζικά sms ή viber (υπηρεσίες που προσφέρει το i-do.gr). Μπορείς επίσης να το στείλεις με email, μέσω social media ή απλά να το εκτυπώσεις και να το έχεις στο εκτυπωμένο σου προσκλητήριο.





Οι προσκεκλημένοι σου θα πατήσουν το link για να μπουν στο προσκλητήριο. Στην ουσία θα μπούνε σε μία ιστοσελίδα σαν αυτή, αλλά με τα δικά σου στοιχεία.


Από το πλάνο τιμών που θα επιλέξεις, εξαρτάται τι επιπρόσθετα στοιχεία θα έχει το προσκλητήριο σου. Ο καλεσμένος μπορεί να δει πότε είναι ο γάμος/βάφτιση, πού είναι η εκκλησία και το κέντρο δεξιώσεων με πλοήγηση σε χάρτες, να απαντήσει αν θα παρευρεθεί ή όχι, να ενημερωθεί ότι υπάρχει κουμπί "Upload" για να ανεβάσει φωτογραφίες κατά τη διάρκεια ή μετά το γάμο/βάφτιση, να πάρει μέρος σε κάποιο quiz, να σας γράψει μία ευχή, να δει κάποιες φωτογραφίες σας, την ιστορία σας, τη βιογραφία σας και τα στοιχεία επικοινωνίας. Επίσης που να μείνει, στοιχεία ταξί και προτάσεις σας για την πόλη σε περίπτωση που έρχονται από μακριά κλπ.


Το i-do.gr σου δίνει τη δυνατότητα να έχεις πρόσβαση σε μία ιστοσελίδα που είναι μόνο δική σου (δες εδώ), στην οποία μπορείς να δεις σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τις απαντήσεις στο rsvp, στα quiz, στις ευχές, και κάποια άλλα στατιστικά στοιχεία όπως για παράδειγμα πόσες επισκέψεις είχε η σελίδα σας, από ποιο μέρος του κόσμου την επισκέφθηκαν, εάν την επισκέφθηκαν από ηλεκτρονικό υπολογιστή ή κινητό ή tablet, ποιος απάντησε τις περισσότερες σωστές απαντήσεις στο κουίζ και άλλα.


Υπενθύμιση για απάντηση στο RSVP

Συνήθως θέλεις να έχεις μία προθεσμία μέχρι την οποία μπορούν να απαντήσουν οι καλεσμένοι στο rsvp. Δηλαδή αν θα παρευρεθούν ή όχι (δες περισσότερα εδώ για το τι είναι το rsvp). Εάν θέλεις μπορείς να στείλεις επιπλέον sms και να υπενθυμίσεις ότι πλησιάζει η προθεσμία για την απάντηση στο rsvp. Μπορείς να ελέγξεις ποιοι απάντησαν μέχρι στιγμής και να αφαιρέσεις τα κινητά τους από την αποστολή ή μπορείς να το στείλεις σε όλους με την υποσημείωση "εάν έχετε ήδη απαντήσει, παρακαλώ αγνοήστε αυτό το μήνυμα". Φυσικά η υπενθύμιση μπορεί να γίνει είτε με email είτε μέσω social media ή με όποιον τρόπο επέλεξες να στείλεις αρχικά το website.



Ημέρα του γάμου/βάφτισης


Έχει φτάσει η μεγάλη μέρα! Οι επιλογές που σου δίνει το i-do.gr για την ημέρα του γάμου/βάφτιση είναι οι εξής:


Quiz την ημέρα του γάμου/βάφτισης


Δώσε τη δυνατότητα στους καλεσμένους να απαντήσουν στο quiz όσο σας περιμένουν στο κέντρο!

Μπορείς να έχεις τα quiz της ψηφοφορίας σε διαφορετική ιστοσελίδα (και όχι στο κυρίως προσκλητήριο). Έχοντας ένα QR Code και το link αυτής της σελίδας, μπορείς να έχεις εκτυπωμένο σε κάθε τραπέζι σε μία κάρτα. Επίσης το QR μπορεί να βρίσκεται σε προβολή σε κάποιον προτζέκτορα που συνήθως έχουν τα κέντρα δεξιώσεων. Έτσι, οι καλεσμένοι σας μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα του quiz και να απαντήσουν το πόσο καλά σας ξέρουν.


Αυτό αρχικά θα μεγιστοποιήσει τη συμμετοχή των καλεσμένων στο quiz καθώς μπορεί να μην απαντήσουν όλοι και επίσης είναι ένας τρόπος να τους κρατήσετε απασχολημένους μέχρι να φτάσετε στο κέντρο και να κάνετε την είσοδο. Δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο κέντρο και όλοι ανταλλάσσουν απόψεις για το τι απάντησαν.


Επίσης, μπορούμε να πρoγραμματίσουμε να λάβουν συγκεκριμένη ώρα, ένα sms τα κινητά όσων απάντησαν "ναι" στο RSVP.



Instagram hashtag


Μπορείς να στείλεις sms στους καλεσμένους την ημέρα του γάμου/βάφτισης για να τους υπενθυμίσεις το hashtag του instagram, το link για να ανεβάσουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έβγαλαν με τα κινητά τους.


Μετά το γάμο/βάφτιση


Ψηφοφορία καλεσμένων και upload


Αντίστοιχα, μπορείς την επόμενη ημέρα του γάμου/βάφτισης, να στείλεις με μήνυμα sms στους καλεσμένους το link για την ιστοσελίδα του quiz ψηφοφορίας καλεσμένου (δες εδώ) και το "upload" φωτογραφιών. Έτσι λοιπόν οι καλεσμένοι θα μπορέσουν την επόμενη μέρα το πρωί να ψηφίσουν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την ημέρα του γάμου/βάφτισης και να ανεβάσουν φωτογραφίες και βίντεο που τράβηξαν εκείνοι.


Thank you!


Μπορούμε να πρoγραμματίσουμε να λάβουν συγκεκριμένη ημέρα, ένα sms στα κινητά τους όσοι απάντησαν "ναι" στο RSVP, στο οποίο να τους ευχαριστείτε που παρευρέθηκαν στον γάμο σας/βάφτιση του μωρού σας.


Και τέλος


Το website είναι ενεργό για 15, 30 ή 60 ημέρες μετά το γάμο/βάφτιση ανάλογα με το πλάνο τιμών που έχεις αγοράσει. Σε αυτό το διάστημα, όποιος πατάει σε αυτό το link μπορεί ακόμη να βρει το ηλεκτρονικό σας προσκλητήριο να πάρει μέρος του κουίζ και να ανεβάσει φωτογραφίες ή να δει το instagram feed. Μετά το πέρας αυτό του διαστήματος, το link αυτό δεν θα λειτουργεί και δεν θα μπορείτε να το επισκεφτείτε ούτε εσείς ούτε οι καλεσμένοι. Έχεις περιθώριο κάποιες ημέρες για να κατεβάσεις τα αρχεία φωτογραφιών και βίντεο που ανέβασαν οι καλεσμένοι.


Στο i-do.gr θα χαρούμε πολύ να δημιουργήσουμε το προσκλητήριο για το γάμο σου ή τη βάφτιση του μπεμπέ σου.

Μην ξεχνάς ότι το i-do.gr είναι ένα τέλειο δώρο για τον γάμο/βάφτιση κάποιου φίλου ή συγγενή αλλά και σε περίπτωση που γίνεσαι κουμπάρος ή κουμπάρα / νονός ή νονά, είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στο ζευγάρι.



bottom of page