top of page

11 σημαντικά πράγματα που ξεχνάει να κάνει μια νύφη πριν το γαμο

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αγχωτικό από το να νιώθετε ότι έχετε ξεχάσει να κάνετε κάτι - πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το γάμο σας! 


Με τόσα πολλά που απαιτούνται για την προετοιμασία του γάμου, είναι πολύ εύκολο να παραβλέψετε κάποιες μικρές (αλλά σημαντικές) λεπτομέρειες. Η λύση; Φτιάξτε μια λίστα για να είστε σίγουροι πως τίποτα δεν θα σας ξεφύγει.


Από την οργάνωση των playlists μέχρι το νεσεσέρ με τα απαραίτητα, συγκεντρώσαμε 11 βασικά πράγματα που οι νύφες συνήθως ξεχνούν να κάνουν πριν από την ημέρα του γάμου τους, για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε ξεχάσει τίποτα. Μπορεί να φαίνονται μικρές λεπτομέρειες, αλλά εγγυόμαστε ότι κάθε μία από αυτές θα συμβάλει στην μείωση του στρες για την ημέρα του γάμου.


Φτιάξτε μια λίστα με τις στιγμές που θα θέλατε να απαθανατίσετε κατά την διάρκεια του γάμου

Έχετε συζητήσει με τον φωτογράφο σας ποιά σημεία είναι σημαντικά για εσάς και τι θα θέλατε να φωτογραφίσει; Δημιουργώντας μια λίστα με τις στιγμές που θέλετε να αποτυπωθούν, θα εξασφαλίσετε ότι θα έχετε τις φωτογραφίες που ονειρευεστε - για να μην αναφέρουμε ότι θα βοηθήσετε τον φωτογράφο σας να συγκεντρώσει τα κατάλληλα άτομα για οικογενειακές και ομαδικές φωτογραφίες. 


Οργανώστε τις λεπτομέρειες του Flat Lay

Μιλώντας για φωτογραφία, μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε ένα σημείο με αντικείμενα του γάμου όπως ένα προσκλητήριο ή κάποιες κάρτες για να τα έχετε μαζί σας στην προετοιμασία. Δημιουργήστε μια σύνθεση που να ταιριάζει στην αισθητική σας. Αυτό θα επιτρέψει στον φωτογράφο σας να απαθανατίσει ένα όμορφο flat lay (τοποθετημένα ρoύχα και αντικείμενα για να φωτογραφηθούν μαζί) με αντικείμενα είτε προσωπικά είτε σχετικά με τον γάμο σας.


Tip: κρατήστε πρόχειρα τα αξεσουάρ σας (όπως τα δαχτυλίδια, τα σκουλαρίκια και το άρωμά σας), ώστε ο φωτογράφος να τα ενσωματώσει και αυτά στις flat lay φωτογραφίσεις.


flatlay of a wedding show, a bottle of perfume and wedding jewelery


Δημιουργήστε την playlist που θα ακούτε όσο θα ετοιμάζεστε για το γάμο σας

Ανεβάστε τη διάθεση καθώς ετοιμάζεστε μαζί με τις φίλες σας, δημιουργώντας την τέλεια playlist για την προετοιμασία της νύφης! Έχει αποδειχθεί ότι η μουσική επηρεάζει τα συναισθήματα και τα επίπεδα ενέργειας, οπότε κάντε μια συλλογή με τα αγαπημένα σας τραγούδια για να φύγει το άγχος και να δημιουργηθεί ευχάριστη ατμόσφαιρα.


Φάτε ένα πλούσιο πρωινό

Έχοντας μπροστά σας μια τεράστια μέρα, ένα πλούσιο πρωινό θα είναι απαραίτητο. Μην ξεχάσετε να απολαύσετε ένα πλούσιο και θρεπτικο γεύμα (πριν ανοίξετε τη σαμπάνια ή το λικέρ της μαμάς!) για να σας δώσει την ενέργεια που χρειάζεστε για το πάρτι που ακολουθεί. Το τοστ, τα αυγά, το αβοκάντο και το πλιγούρι βρώμης είναι εξαιρετικές επιλογές για να σας κρατήσουν χορτάτες και γεματους ενέργεια.


Γράψτε ένα σημείωμα στον σύντροφό σας

Αυτή η λεπτομέρεια της τελευταίας στιγμής είναι σίγουρα κάτι για το οποίο αξίζει να αφιερώσετε χρόνο. Το να ξυπνήσει με ένα γλυκό, όμορφο σημείωμα θα υπενθυμίσει και στους δύο τι πραγματικά σημαίνει αυτή η μέρα για εσάς και θα σας κάνει να νιώσετε ζεστασιά και τρυφερότητα πριν από τον γάμο.


Πείτε στο σύντροφό σας τι σημαίνει αυτή η μέρα για εσάς, τι αγαπάτε σε εκείνον και πόσο ενθουσιασμένοι είστε που ξεκινάτε αυτό το νέο κεφάλαιο μαζί. 


Οργανώστε τις πληρωμές που έχετε να κάνετε σε μετρητά 

Πιστέψτε μας, οι πληρωμές είναι το τελευταίο πράγμα για το οποίο θέλετε να είστε υπεύθυνοι την ημέρα του γάμου σας. Εάν έχετε οργανώσει πληρωμές σε μετρητά για τους προμηθευτές/επαγγελματίες του γάμου σας, φροντίστε να τις τελιώσετε ή αναθέσετε εκ των προτέρων.


Συνιστούμε να βάζετε στην άκρη το κατάλληλο ποσό μετρητών σε φακέλους με ευδιάκριτες ετικέτες (που περιλαμβάνουν το όνομα του προμηθευτή και τα στοιχεία επικοινωνίας) και να αναθέσετε αυτό το έργο σε κάποιον αξιόπιστο.


Φορέστε και δοκιμάστε τα παπούτσια του γάμου σας

Ο πόνος στα πόδια είναι ο χειρότερος εφιάλτης της νύφης! Θυμηθείτε ότι θα στέκεστε στα τακούνια σας για ώρες (για να μην αναφέρουμε ότι θα χορεύετε όλο το βράδυ), οπότε φροντίστε να έχετε φορέσει τα παπούτσια σας πριν απο την μεγάλη ημέρα για να τα ανοίξετε, μαλακώσετε και να τα συνηθίσετε.


Tip: βάλτε ένα χοντρό ζευγάρι κάλτσες, φορέστε τα παπούτσια σας και ζεστάνετέ τα με ένα πιστολάκι μαλλιών για ένα λεπτό - αφού κρυώσουν, θα έχουν ανοίξει όσο χρειάζεται για να έχετε την άνεση που θέλετε!


Επιβεβαιώστε τη λίστα διακόσμησης

Έχετε εξετάσει κάθε σημείο από την τελετή έως τη δεξίωση και έχετε βεβαιωθεί ότι έχετε κλείσει όλα τα απαραίτητα;


Ορισμένες συνήθως ξεχασμένες λεπτομέρειες περιλαμβάνουν βάσεις και αξεσουάρ για την τούρτα, καρέκλα για τον μουσικό σας, μαχαιροπήρουνα και κεριά LED κλπ (σε περίπτωση που αναλαμβάνετε εσείς το πάρτι). Α, και μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε εσάς και τον αρραβωνιαστικό σας στον αριθμό των καλεσμένων για το γλέντι!


Δημιουργήστε ένα νεσεσέρ με τα απαραίτητα 

Κατά τη γνώμη μας, ένα νεσεσέρ για την ημέρα του γάμου είναι απαραίτητο. Σκεφτείτε: τσιρότα, παραμάνες, μακιγιάζ για ρετουσάρισμα, τσίχλες, αποσμητικό, άρωμα και σνακ, υγρά μαντηλάκια και χάπια για τον πονοκέφαλο. Κρατήστε το νεσεσέρ σας κρυμμένο κάπου στον χώρο σας την ημέρα του γάμου, ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και να φρεσκαριστείτε όταν χρειαστεί!


Οργανώστε τα γαμήλια δώρα

Έχετε αναθέσει σε καποιον να παραλάβει τις κάρτες και τα δώρα σας μετά τη γαμήλια δεξίωση; Πιστέψτε μας - πιθανότατα θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα έχετε στο μυαλό σας!


Βεβαιωθείτε ότι ένα κοντινό σας πρόσωπο θα αναλάβει να φυλάξει τα δώρα σας με ασφάλεια μετά το τέλος του γλεντιού.


Βρείτε χρόνο για να απαλλαγείτε από το στρες

Οι τελευταίες εβδομάδες πριν από το γάμο σας θα είναι γεμάτες με οικογενειακές στιγμές, πρόβες και τραπέζια με φίλους, αλλά μην ξεχάσετε να αφιερώσετε και λίγο χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση!


Βεβαιωθείτε ότι έχετε τελειώσει με όλες τις προετοιμασίες σας τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν από την ημέρα του γάμου, ώστε να μπορέσετε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για εσάς και την χαλάρωσή σας. Τα μαθήματα γιόγκα, το μασάζ, ο διαλογισμός και οι θεραπείες ομορφιάς είναι όλες ιδανικές δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε πριν από την ημέρα του γάμου σας. 


Σας αρέσουν αυτές οι συμβουλές; Δείτε τον βήμα προς βήμα οδηγό μας για τη δημιουργία του χρονοδιαγράμματος της ημέρας του γάμου σας εδώ! Είναι εντελώς δωρεάν!




bottom of page